RUMAH MAMPU MILIK UNTUK N9

MohamadHasanMBnegrisembilan1212

Kerajaan negeri melalui Dasar Perumahan Mampu Milik akan memastikan bahawa 50% daripada rumah-rumah yang dibina di setiap projek pembangunan perumahan di Negeri Sembilan adalah rumah mampu milik,

Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, melalui Dasar Perumahan Negeri Sembilan, golongan belia terutamanya akan diberi peluang untuk memohon rumah mampu milik.

“Perumahan Mampu Milik adalah keutamaan kerajaan, dan adalah satu kebimbangan utama diseluruh negara. Ia telah menyebabkan pelbagai faktor seperti kenaikan harga hartanah.

“Selain itu, bahan-bahan, kos buruh pembinaan dan bangunan telah meningkat, dan permintaan adalah lebih besar berbanding bekalan yang kurang. Kerajaan pusat dan negeri telah menggubal dasar dengan tujuan agar rakyat Malaysia akan dapat memiliki sekurang-kurangnya satu rumah,” katanya.

Mohamad Hasan berkata skim MyDeposit yang diperkenalkan oleh kerajaan baru-baru ini adalah satu langkah yang bijak untuk membantu mereka yang tidak berkemampuan untuk membeli rumah.

Artikel ini telah diolah oleh Admin Web ini daripada sumber (www.theedgeproperty.com.my) Sila Hubungi 

+603-9284 8884 untuk sebarang pertanyaan